Vaš e-mail:
Naslov poruke:
Poruka:

Kako izabrati odgovarajuće dečje auto sedište ?

Kada birate odgovarajuće sedište, morate biti sigurni da veličina sedišta odgovara vašem detetu i da se uklapa u vaš auto. Za odojčad preporučujemo nosiljku za odojčad JET 0-13 kg, koja vam omogućava da nosite vašu bebu i koja se može postaviti na kolica za bebe. Nosiljke za odojčad se ugradjuju tako da budu okrenute ka zadnjem delu vašeg vozila jer vaša beba provodi većinu vremena u ležećem položaju pod uglom od 45 stepeni. Ukoliko vaša beba može samostalno da sedi, prelazi težinu od 13 kg. ili ukoliko glava bebe viri van vrha sedišta , nosiljku za odojčad bi trebalo zameniti za veće sedište koje je okrenuto ka prednjem delu vozila. Mi nudimo sedišta GLIDER 9-25kg. ili EVOLVAIR 9-36 kg., koja se mogu koristiti duži period vremena. Oba modela su vrlo prilagodljiva i mogu se podesiti tako da odgovaraju telu vašeg malog putnika. Dečija auto sediša su prvobitno namenjena bebama , koja obično spavaju tokom dužih putovanja, pa je mogućnost podešavanja ugla pod kojim dete leži veoma bitna, te ukoliko postoji potreba dete može putovati u položaju pod uglom od blizu 45 stepeni.


Uzrast i težina

Stručnjaci za bezbednost dele auto sedišta u pet grupa po težini uzimajući u obzir: težinu deteta, dužinu tela i posebne potrebe.

Grupa

Težina

Preporučeni uzrast

Proizvod

0+

do 13kg

Beba

do 12 meseci

Jet

1

9 to 18 kg

Tek prohodalo dete

9 meseci do 3½ godine

Glider, Evolvair

2

15-25kg

Dete

3 godine do 7 godina

Glider, Evolvair

3

22-36kg

Dete

6 godina do 12 godina

Evolvair


Auto ugradnja

Stabilna i čvrsta ugradnja predstavlja jedan od najvažnijih faktora koji utiču na bezbednost deteta u automobilu. Većina modela automobila proizvedenih posle 2000. godine je prilagođena za ugradnju sedišta korišćenjem sigurnosnih pojaseva. Mi preoručujemo da pokušate da postavite sedište u auto pre obavljanja kupovine. Prilikom kupovine sedišta takođe preporučujemo da povedete vaše dete sa vama kako biste proverili da li mu sedište odgovara. Svaki automobil proizveden posle 2006. godine opremljen je ISOFIX sistemom, koji omogućava čvrstu ugradnju sedišta za šasiju automobila preko nosača ugrađenog u zadnja sedišta automobila. Da bi ovo bilo moguće, potrebno je da sedište za automobil bude opremljeno odgovarajućim nosačima ili u slučaju nosiljke za odojče osnovom nosača.